vrijdag 5 februari 2016

'Hoogspanning'

De uitkoopregeling voor woningen onder hoogspanningslijnen zal medio 2017 in werking treden, maar houdt de gemoederen in de vastgoedsector al behoorlijk bezig. De inhoud van de regeling is nog niet bekend, waardoor vragen ontstaan  ten aanzien van de reikwijdte van de regeling en de systematiek van de waardering.

Uit de notitie “vraag en antwoord”  volgt dat enkel de marktwaarde van de woning wordt vergoed, maar wat is de marktwaarde van bijvoorbeeld een bedrijfswoning? Ook is niet bekend wat er met deze woning(en) gaat gebeuren. Wordt die geamoveerd of verkocht (als particuliere woning)? Wat doet dit met de waarde van het overblijvende? Komt deze schade ook voor vergoeding in aanmerking?

Met dit onderwerp gaat onze afstudeerder Meggie Dreessen zich de komende periode bezig houden. Zij zal onderzoeken waar uitkoopregeling tot problemen kan leiden en hoe dit ondervangen kan worden. 

Een uitdagende en inhoudelijk zeer interessante opdracht, waarin ik (Renske Breevoort) haar zal begeleiden om tot een mooi eindresultaat te komen.